Brandblusmiddelen

Alleen de beste kwaliteit brandblussers en brandslanghaspels worden door Bronkhorst Brandbeveiliging geleverd. Ondanks de kwaliteit, bent u verplicht om jaarlijks  uw brandblusmiddelen te laten keuren. Keuringen zijn bij ons in vertrouwde handen. Blussers die ouder zijn dan 20 jaar kunt u bij iedere REOB gecertificeerde brandbeveiligingsorganisatie inleveren, of door ons laten verwijderen.

Verplichte keuring!
Wat betekent dit voor u?

 1. Regelmatige controle door de gebruiker.
  De eigenaar/gebruiker moet alle brandblustoestellen regelmatig inspecteren op zichtbare kenmerken zoals:

  • aanwezigheid
  • gebruiksklaar
  • onbeschadigd
  • juiste gebruiksaanwijzing
 2. Jaarlijks onderhoud door een deskundig persoon. Het blustoestel dient jaarlijks te worden gecontroleerd door een REOB-gediplomeerde monteur van een gecertificeerd REOB-bedrijf.
 3. Vijfjaarlijks uitgebreid onderhoud door een deskundig persoon. Een keer in de vijf jaar wordt het blustoestel onderworpen aan een uitgebreide controle en waar nodig de vulling vernieuwd.
 4. Blustoestellen ouder dan 20 jaar. De levensduur van brandblussers wordt gesteld op maximaal 20 jaar. Daarna moeten deze blussers buiten gebruik worden gesteld.

KIES VOOR KWALITEITSPRODUCTEN.

LAAT UW INSTALLATIE REGELMATIG INSPECTEREN.

Doordat er een milieuwetgeving van toepassing is op de verwijdering van bijvoorbeeld blussers dient u dus niet alleen rekening te houden met de kosten voor vervanging, maar ook voor verwijdering.

Signalering

Bij Bronkhorst Brandbeveiliging is een compleet scala van signalisatie en pictogrammen verkrijgbaar. Deze zijn verkrijgbaar als sticker en bordje. Met de reddings- en evacuatieborden of -stickers kunt u veilige doorgangen, vluchtwegen, nooduitgangen en EHBO-posten aanduiden. Met borden of stickers op het gebied van verbodstekens en brandbestrijding kunt u schadeveroorzakende handelingen of situaties voorkomen of tegengaan.

Verbandkoffers

We leveren ook verbandkoffers. Het is belangrijk om de controle van de verbanddozen mee te nemen ik de jaarlijkse inspectie van uw brandblusmiddelen. Hierdoor blijven uw koffers up-to-date en grijpt u niet mis tijdens een crisis situatie.

Noodverlichting

Noodverlichting worden vaak verwaarloosd. De armaturen zijn niet aanwezig of zijn kapot. Vaak is het een kwestie van de neonbuisjes vervangen of soms de accu. De noodverlichting vormt een belangrijke schakel in de veiligheid in een gebouw. Het stelt de mensen in staat om zich te oriënteren wanneer bij een calamiteit het licht uitvalt. We leveren en onderhouden deze armaturen.